1028 Budapest, Kossuth L. u. 15-17. | Titkárság: 275-7935 | Tanári: 397-4468 | Gazdasági iroda: 275-7938

Kedves Szülők!
 
Októbertől jelentős változás következik be a menza rendelési és befizetési rendszerében.
  1. Az ebédet interneten keresztül lehet megrendelni egy erre kialakított rendszerben.
  2. Az új rendszer a menza kapcsán nem fogadja el a készpénzes vásárlást, a számla kiegyenlítése csak átutalással vagy banki befizetéssel történhet.
  3. Nem kell minden egyes napra befizetni, a rendelési időszakban a következő hónap tetszőleges napjaira adható le rendelés.
  4. Az ebéd lemondható, a már kifizetett ebédek a következő hónap elszámolásánál automatikusan jóváírásra kerülnek.
RÉSZLETEK
 
Regisztráció
Az ebédrendelési rendszer regisztráció után használható. A regisztráció során szükség van arra az e-mail címre, amelyre az ezzel kapcsolatos értesítéseket kapja a szülő, valamint a gyerekek OM-azonosító kódjára, amely a diákigazolványokon megtalálható és azonos azzal a kóddal, amely az e-ellenőrzőbe való betekintéshez is szükséges. Regisztrálni ezen a hivatkozáson lehet: digitmenza.hu/phwi
Ezen a lapon a Regisztráció gombot megnyomva elindul a regisztrálás folyamata, amit nem lehet elrontani. A regisztráció végén meg kell néznünk az e-mail fiókunkat, ahová a rendszer elküldte a belépéshez szükséges információkat (belépés helye, jelszó).
 
Adatok
Az első belépés során érdemes a jelszót megváltoztatni, mert a rendszer elsőre egy véletlenszerű jelszót ad. (Ha elfelejtenénk, akkor a belépés előtt erre van gyógyír (+ Cavinton)).
Beállítások menüpontban regisztrálni tudjuk a testvéreket is, csak az OM-azonosítókra lesz szükség. Ezzel a lehetőséggel a További diákok hozzáadása pontban élhetünk, (ahol a diák szó helyére egyelőre a gyerek szót még képzelni kell).
Ezt a lehetőséget az iskolánk kedvéért építették bele a rendszerbe, így nem kell minden gyerek nevével külön bejelentkezni. (Ez jó!)
 
Ebéd rendelése
A képernyő közepén fent a barna mezőben látható a gyerek neve, akinek a nevében ügyködünk. Az étkezés rendelés menüben tudunk rendelni. Ha az egész hónapra szeretnénk megrendelni az ebédet, akkor a Havi feltöltés pontra kattintsunk. Ha valamelyik napra mégsem kérünk, akkor arra kattintva eltűnik az adott napi rendelés. Ha a rendelésen változtattunk, akkor a Letárazás gombra kattintva tudjuk rögzíteni.
Ebédet rendelni és fizetni csak a meghirdetett napokon lehet, ennek elmúltával a rendszer lezárja ezt a lehetőséget!
 
Díjbekérő
Az étkezés rendelése menüpont használata során látható, hogy hány forintot kell fizetnünk a rendelésért. Ha mindent rendben találunk, akkor a Díjbekérő gombra kattintsunk. EZT MINDEN GYEREKNÉL MEG KELL ISMÉTELNÜNK! A díjbekérő indítása után a rendelést online már nem tudjuk megváltoztatni.
 
Az ebéd kifizetése
AZ EBÉDRENDELÉS CSAK AKKOR LESZ ÉRVÉNYES, HA A MEGRENDELÉST KÖVETŐEN HATÁRIDŐRE FIZETTÜNK IS!
A számlát vagy átutalással, vagy banki befizetéssel (ez utóbbi az, mikor sorban állunk a bankban, hogy befizethessünk némi pénzt egy adott számlára) lehet kiegyenlíteni. Több gyerek esetén egyelőre nektek kell összeadnotok, hogy végül mennyit is kell utalni, de azon vagyunk, hogy a következő időszakban egyetlen díjbekérő készüljön egy családnak, amelyen a végösszeg szerepel.
Az utalás során a közlemény rovatba be kell írni a gyerek nevét és osztályát, pl.: Tóth Jolán 2., Géza 4., Lajos 10.
A befizetést a megrendeléssel egyszerre érdemes megtenni, de mindenképpen a határidő lejárta előtt!
 
A számla
A befizetés beérkezése és feldolgozása után a befizetett összegről számla készül, melyet az Étkezések menüpontra kattintva láthattok.a bizonylat számára kattintva ( pl 145/2014). Aki ebben a pontban látja a befizetését és a számláját, az biztos lehet abban, hogy az ebéd megrendelése érvényes!
 
Ebéd lemondása
Betegség vagy egyéb okok miatt hónap közben is le lehet mondani az ebédet. A beszállító konyha napirendje miatt legkésőbb reggel fél 9-ig lehet lemondani a MÁSNAPI ebédet. Telefonon fel kell hívni az iskola titkárságát (1-275-79-35) és közölni a szomorú tényt. A kifizetett összeg jóváírásra kerül a következő hónap elszámolásánál. A tanárok értesítése a hiányzásról nem elég, ők nem fogják lemondani a gyerek ebédjét.
 
Jó étvágyat kívánunk!
 
 

Kökéndy Ákos

Keresés

naptár

További olvasnivaló