1028 Budapest, Kossuth L. u. 15-17. | Titkárság: 275-7935 | Tanári: 397-4468 | Gazdasági iroda: 275-7938

2014 szeptemberétől Kovács Áron az énektanár a 6-12. osztályokban.

Eltelt bő egy hónap, hogy megismerkedhettünk vele az órákon. Az iskolaújságok hagyományát folytatva megkértük, írjon magáról röviden szülőknek, diákoknak, kollégáknak.

Szüleim mesélték, hogy miután másfél évesen abbahagytam a kötelező reggeli-esti üvöltést, egy merész húzással énekre váltottam, és a rádióból hallott dalokat igyekeztem visszadúdolni. Mire iskolába mentem, már eldöntött tény volt, hogy hegedülni fogok. Sajátos viszonyban voltam a hangszeremmel: szerettem, gyűlöltem, ápoltam, összetörtem (véletlenül), majd a kötelező nyolc év után elégedett sóhajjal leraktam, és elkezdtem gitározni. Akkor még úgy gondoltam, hogy a műszaki pályát választom, és mellette majd zenélgetek, de a gimnázium matematika-fizika tagozatán eltöltött másfél éves kínszenvedés után úgy éreztem, inkább zenész leszek, és majd otthon építek rádiókat.

Az ELTE Tanárképző Főiskolán végeztem ének-karvezetés szakon, pár évvel később a Színház-és Filmművészeti Egyetem drámapedagóia szakán folytattam a tanulmányokat. Jelenleg a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Színház ės Televízió Karán vagyok másodéves dramaturg hallgató.

Húsz éve vagyok tanár, pályám első szakaszában csak zenét tanítottam, később drámát és színháztörténetet.

Waldorf-iskolákban végzett ismerőseim, barátaim rágták évek óta a fülem, hogy hagyjam ott a hagyományos közoktatásra épülő állami iskolákat, és próbáljam ki magam az alternatív iskolarendszerben. Tőlük tudtam meg, hogy zenetanárt keres a Pesthidegkúti Waldorf Iskola. Azonnal jelentkeztem az állásra. Egy hónap telt el, úgy érzem, itt a helyem, és egyáltalán nem bántam meg a váltást.

Kovács Áron Ádám

 

 

Keresés

naptár

Menza

Rendelés és befizetés kizárólag online történik a következő címen!

menza.phwi.hu

Az aktuális időpontokról és az árakról az értesítőn olvashattok.

A regisztrációról és a rendelésről ITT olvashattok!

Várjátok minden hónapban Ildikó levelét!

 

 

 

Kövess a Facebookon!

 

További híreink

Iskolánk

iskola

Waldorf-info

waldorf-pedagogia

Pedagógiai írások

iskolai-elet